Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A kormány hároméves bérmegállapodást és gazdasági lépéseket tervez

10perc.hu
2024. 10. 16.
A kormány hároméves bérmegállapodást és gazdasági lépéseket tervez

A kormány hároméves megállapodást tervez a bérminimumról, támogatja a fiatalok ingatlanvásárlását, és gazdasági intézkedéseket vezet be.

A kormány hároméves megállapodást kíván kötni a munkaadókkal és munkavállalókkal – jelentette be Gulyás Gergely a mai kormányinfón. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, és ha sikerül megegyezni, akkor tűzik ki a céldátumot az 1000 eurós garantált bérminimum és 1 millió forintos átlagbér megvalósítására.

A miniszter említette, hogy a kormány által bejelentett 21 gazdasági intézkedés több száz milliárd forintba kerülhet, bár pontos összeget még nem közölt.

A lakhatási válság kapcsán Gulyás elmondta, hogy bár a bérlakásépítés és a magántőke bevonása lehetséges megoldás lehetne, a kormány inkább a tulajdonosi formát támogatja, hiszen céljuk, hogy a fiatalok saját ingatlanhoz jussanak.

A kórházak adósságának mértékét firtató kérdésre Gulyás úgy reagált: "Számháborúba nem mennék bele", de elismerte, hogy az említett 12,5 milliárd forintra valóban szükség van, amelyről már döntés született.

Főkép forrása:
Magyarország Kormánya Facebook

További cikkek