Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Török Gábor: amit Orbán Balázs mondott „az év legnagyobb politikusi hibájának tűnik”

10perc.hu
2024. 09. 26.
Török Gábor: amit Orbán Balázs mondott  „az év legnagyobb politikusi hibájának tűnik”

Orbán Balázs a Stratégiai Részleg című műsor szerdai adásában, az 1956-os forradalom tanulságaira hivatkozva bírálta Zelenszkij döntéseit, hangsúlyozva a magyar életek védelmét.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, a Mandineren Kohán Mátyással közösen vezetett, Stratégiai Részleg című műsorának szerdai adásában a kormányt érő amerikai kritikákról és az 1956-os forradalomról beszélt.

A beszélgetés során Orbán Balázs kiemelte: „Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát.” Ezenkívül hangsúlyozta, hogy a háború következményeként „ennyien haltak meg, ennyi területet vesztett.” A politikai igazgató megjegyezte, hogy az ukrán elnök döntései szuverén jogok, de ha megkérdezték volna őket, „akkor mi nem tanácsoltuk volna”, mivel 1956 tapasztalatai szerint óvatosnak kell lenni a „nagyon értékes magyar életekkel” közölte a 444. 

A Telex szerint kifejtette, hogy a provokációk „kontraproduktívak”, és a magyar lakosság 80-90%-a egyetértene a kormány politikájával az orosz-ukrán háború ügyében.

Az újságíró kérdésére, miszerint mi lett volna, ha az Egyesült Államok segített volna 1956-ban, Orbán Balázs úgy válaszolt, hogy „szerinte III. világháború lett volna.” Ezenkívül hozzátette: „Lehet, hogy megnyertük volna, lehet, hogy nem, lehet, hogy a szomszédos országok velünk lettek volna, lehet, hogy ellenünk.”

 Török Gábor politikai elemző Facebook posztban reagált Orbán Balázs kijelentésére „az év legnagyobb politikusi hibájának” tartva azt. 

 

Főkép forrása:
Kondella Misi/Wikimedia Commons

További cikkek