Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter a Római-partra várja Orbán Balázst a köztévé helyett

10perc.hu
2024. 09. 18.
Magyar Péter a Római-partra várja Orbán Balázst a köztévé helyett

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, a Római-partra hívta Orbán Balázst homokzsákokat pakolni.

Magyar Péter Facebook oldalán, utasította vissza a közmédia meghívását a csütörtök esti M1 48 perc című műsorába, ahol előzetesen a miniszterelnök politikai igazgatójával, Orbán Balázzsal vitázott volna - közölte a Telex. Magyar a dunai árvízi védekezés fontosságára hivatkozva döntött így, és nyilvánosan üzent Facebookon:

„Köszi, hogy szeptember 19-re intéztél egy talit kettőnknek, de talán hallottál róla, hogy jelenleg az egész ország a valaha volt egyik legsúlyosabb dunai árvíz elleni védelmi munkálatokon dolgozik” – írta Magyar Péter. Ezzel arra utalva, hogy a Tisza Párt több mint ezer önkéntese és ő maga is aktívan részt vesz az árvízi védekezésben. A politikus szerint egy valódi veszélyhelyzetben a politikusoknak az ország védelmét kell szervezniük, nem pedig vitázni a közmédiában.


Magyar Péter csütörtök délután 17 órára hívta meg Orbán Balázst a Római-partra, hogy együtt töltsenek homokzsákokat. A Tisza Párt elnöke szerint a munka közben is lehet beszélni a politikáról, sőt, élőben közvetíthetnék, ki tölt meg több homokzsákot egy óra alatt.

„Javaslom, hogy hozd el Rogán Tónit, hogy tartsa a zsákot (tudod, két ember kell a töltéshez…)” – jegyezte meg Magyar.

Orbán Balázs reakciója

Orbán Balázs kedden reagált Magyar Péter kihívására Facebook-posztjában. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint Magyar Péter „faragatlan stílusban” közölte, hogy nem vesz részt a tervezett televíziós vitán. Orbán szerint Magyar hazudik az árvízi védekezéssel kapcsolatban, mivel az állami szervek és a kormány megfelelően végzik a munkájukat, és Magyarországnak sikerülni fog megoldani a helyzetet, ahogyan „2013-ban is sikerült”.

Orbán Balázs megjegyezte, hogy Magyar Péter hosszú ideje hangoztatja, hogy senki nem hajlandó vele vitázni, és amikor lehetőséget kap, mégis visszalép. „Sebaj, én megvárom” – írta Orbán, aki kíváncsi a következő kifogásra, amit Magyar felhoz majd a vita elkerülésére.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek