Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

62 milliárdos beruházással Csányi Sándor magánkórházat épít Budapesten

10perc.hu
2024. 07. 12.
62 milliárdos beruházással Csányi Sándor magánkórházat épít Budapesten

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója nagyszabású egészségügyi fejlesztést jelentett be.

A Budai Egészségközpont (BEK) 62 milliárd forintos beruházásával új magánkórházat épít, amely 2027 elején nyitja meg kapuit - írja a 24.hu. A projekthez az állam is jelentős mértékben hozzájárul, 26 milliárd forintos támogatással.

A BEK a Királyhágó utcai telephelyét alakítja át egy teljesen új kórházzá, amely mind magán, mind állami ellátást nyújt majd, de a két szektor teljesen különválasztva működik.

Az új intézményben a legmagasabb szintű progresszív ellátás valósul meg, amely sürgősségi osztályt, 20 ágyas intenzív osztályt és mentőbejárót is magában foglal. A kórház építése jelentős bővítést jelent a BEK számára, 

hiszen a műtők száma hétről tizenötre, az ágyak száma 150-ről 250-re, a rendelők száma pedig 55-ről 87-re nő. Az alapterület is jelentősen bővül, 18 ezerről 35 ezer négyzetméterre.

Csernavölgyi István a sajtóbeszélgetés során elmondta, hogy a sürgősségi osztályon nyújtott ellátás formáját egyelőre nem tudják meghatározni, mivel nem lehet előre látni, milyen lesz a biztosítási környezet három év múlva. Emellett hangsúlyozta, hogy az új kórház komplex ellátási struktúrával rendelkezik majd, de szülészetet nem terveznek, mivel a népegészségügyi problémák megoldására összpontosítanak.

A BEK nem csak a kórházfejlesztésre koncentrál, hanem a járóbeteg-ellátás terén is jelentős bővítéseket hajt végre. Augusztus elején a Csalogány utcában 2200 négyzetméteren nyitják meg 36 rendelős ellátóközpontjukat, amely tovább növeli a központ kapacitását és szolgáltatásainak színvonalát.

Főkép forrása:
Creative Commons/Jeszenszky Gábor

További cikkek