Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Zárva tartanak a gyógyszertárak és a rendelők ma

10perc.hu
2024. 07. 01.
Zárva tartanak a gyógyszertárak és a rendelők ma

Semmelweis-nap alkalmából szünnap a hétfő az egészségügyi dolgozóknak.

Július elsején ünneplik Magyarországon a Semmelweis-napot, amely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon zárva lesznek a háziorvosi, fogorvosi, szakorvosi rendelők, védőnői tanácsadók és gyógyszertárak, valamint az Anonim AIDS-szűrés Tanácsadás is szünetel a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) tájékoztatása szerint. A folyamatos egészségügyi ellátást ügyeleti rendben biztosítják mind a háziorvosi, mind a fekvőbeteg ellátásban - közölte a 24.hu.

Július elsején a gyógyszerellátást csak a nonstop nyitva tartó, ünnepnapokon is működő, illetve ügyeletes és készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják. Ezeknek a patikáknak a címe és telefonszáma az NNGYK honlapján található gyógyszertár-adatbázisban érhető el a https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso linken, valamint az Egészségablak applikációban is megtalálható.

Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat az év minden napján, így július elsején is hívható a 06-80-20-11-99-es ingyenes zöldszámon, ha mérgezés gyanúja merül fel. Itt tájékoztatást adnak a várható tünetekről, elsősegélynyújtásról és az orvosi ellátás szükségességéről. Ezen kívül az Egészségvonal contact center munkatársai a nap 24 órájában fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat, így Semmelweis-napon is elérhetők.


További cikkek