Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szijjártó: Szeptemberben átadják az arab fejlesztőnek a rákosrendezői területet

10perc.hu
2024. 06. 21.
Szijjártó: Szeptemberben átadják az arab fejlesztőnek a rákosrendezői területet

Szijjártó Péter Abdulla bin Touq Al Marri gazdasági miniszterrel tárgyalt a rákosrendezői területekről.

Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, hogy a rákosrendezői terület rendezési és kármentesítési munkálatainak előkészítése már folyamatban van, és a cél, hogy szeptemberben átadják a területet az arab fejlesztőnek. A tervek szerint egy új, modern, zöld és fenntartható városrész épül a jelenlegi elhagyott ipari terület helyén - közölte a Telex.

A tárgyalások megkezdése előtt Abdulla bin Touq Al Marri gazdasági miniszterrel edzett Szijjártó, a margitszigeti programot "rendhagyó kezdésnek" nevezve.


A külügyminiszter az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével tartott tárgyalása után elmondta, hogy a projekt célja a terület újjáélesztése és visszaadása a budapestieknek, egy összetett városrész kialakításával, amely sport-, turisztikai, lakossági, gazdasági és üzleti funkciókkal rendelkezik majd. A kormány már aláírta a szerződést, mely szerint az emírségekbeli fejlesztő ötmilliárd euróból építi fel az új városrészt.

Szijjártó Abdalláh bin Tuk ál-Marrival tartott közös sajtótájékoztatóján szó esett az űrkutatási megállapodásról és a két ország közötti kutatási, szakmai, oktatási és képzési együttműködés fejlesztéséről is. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az Egyesült Arab Emírségek bölcs és felelősségteljes viselkedése rendkívül fontos stabilizáló szerepet játszik a közel-keleti térségben.


Főkép forrása:
Szijjártó Péter (Facebook)

További cikkek