Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megvan, hogy kik lesznek a Ferihegyi reptér új vezetői

10perc.hu
2024. 06. 21.
Megvan, hogy kik lesznek a Ferihegyi reptér új vezetői

Az állam által megvásárolt Ferihegyi reptér új vezetőit is kinevezték.

A Budapest Airport Zrt. új vezetősége hivatalosan is bejelentésre került. Június 6-án Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy az állam „visszaszerezte” a Budapest Airport Zrt.-t, és aznap döntöttek az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjainak cseréjéről. Az állam 80 százalékos részesedést szerzett a repülőtér üzemeltető cégben a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül, míg a francia Vinci Airports 20 százalékos részesedést kapott, és üzemelteti majd a ferihegyi légibázist. Az ügylet értéke 3,1 milliárd euró volt, az átvállalt hitel pedig 1,44 milliárd euró - közölte a 24.hu.

A bejelentéssel egy időben a Budapest Airport teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott, és új tagokat neveztek ki. Az igazgatóságba a Corvinus delegáltjai között található Lóga Máté, Antal Ferenc, Parragh László és Guller Zoltán. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, jelentős szerepet vállal több nagyvállalat irányításában is, beleértve a Mol Nyrt.-t is. Guller Zoltán, a Magyar Turizmus Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke, valamint a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. vezérigazgatója is jelentős befolyással bír az állami szférában.

Lóga Máté lesz az igazgatóság elnöke, aki korábban a nemzetgazdasági minisztériumban és a Miniszterelnöki Kabinetirodában dolgozott. Antal Ferenc, a nemzetgazdasági minisztérium stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkára, jelentős tapasztalattal rendelkezik a magánszférából is, korábban több nagy tanácsadó cégnél dolgozott. A Vinci Airports képviseletében Emmanuel Robert Menanteau került az igazgatóságba, aki régóta a légiiparban tevékenykedik.

A felügyelőbizottságba Rémi Guy Ferdinand Maumon-Falcon de Longevialle, a Vinci Airports pénzügyi igazgatója, valamint az állam képviselői, Torzsa Andrea, Túri Anikó és Szabó-Szombati Tibor kerültek be. Az új vezetőség feladata lesz, hogy irányítsa a Budapest Airport működését és fejlődését a következő időszakban.


Főkép forrása:
Budapest Airport (Facebook)

További cikkek