Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A kórházak tartozása év végére elérheti a 130 milliárd forintot

10perc.hu
2024. 06. 19.
A kórházak tartozása év végére elérheti a 130 milliárd forintot

Az adósság rendezésére szánt 41 milliárd forinttal is 130 milliárd forint lehet az év végi tartozása a kórházaknak.

A Népszava beszámolója szerint a kórházak adósságai lassuló ütemben, ám még mindig havonta 12-13 milliárddal emelkednek. A kormány által nyárig ígért 105 milliárd forintos adósságcsökkentés első részletét május végéig megkapják a kórházak, a fennmaradó összegre vonatkozó határozat pedig friss Magyar Közlönyben jelent meg - közölte a Telex.

A lap számításai szerint az év végére a kórházak adóssága elérheti a 130 milliárd forintot, ami komoly kihívást jelent a betegellátásban és az orvostechnikai beszállítók számára is. Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint az adósságrendezési módszer és összeg nem megfelelő, és ez súlyosan érinti az eszközszállítókat.

Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn este jelentette be, hogy további 41 milliárd forintot különítettek el kórházi adósságok rendezésére. A kormány emellett növeli az Egészségbiztosítási Alapot, hogy kezelje a gyógyító-megelőző ellátásra szánt keretet, ami a kórházak adósságainak csökkentését célozza - tette hozzá a Telex.

További cikkek