Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hadházy Ákos kérdéseket fogalmazott meg a választással kapcsolatban

10perc.hu
2024. 06. 10.
Hadházy Ákos kérdéseket fogalmazott meg a választással kapcsolatban

Hadházy Ákos Facebookon nyilvános levelet írt a választásokra reagálva.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő "ÜZENET 2019-BŐL 2024-NEK – HÁROM ÁLLÍTÁS ÉS HÁROM KÉRDÉS A VÁLASZTÁSOK UTÁN" címmel nyílt levelet írt Facebook-oldalán. A bejegyzésben kifejti, hogy szerinte tegnap nem egy demokratikus választást láthattunk, hanem "egy hibrid rezsim demokratikus választásokra hasonlító rendezvényét". Ezek után három kérdést fogalmazott meg: 

"1) Tegnap nem demokratikus választást láttunk, hanem egy hibrid rezsim demokratikus választásokra hasonlító rendezvényét. Amin persze el lehet érni itt-ott részeredményeket, de a lényeget nem lehet megváltoztatni.

Kérdés: A következő két évben teszünk-e ez ellen?

2) A Fidesz hatalma nem rendült meg, az eddigi ellenzék megsemmisült, egy új párt viszont egy biankó csekkel is elért olyan eredményt, amit ellenzéki párt sok-sok éve nem tudott: 30 százalék közelébe került.

Kérdés: mit kezd az új párt a biankó csekkel és ő marad-e az egyetlen új erő az ellenzéki térfélen?

3) Ha a következő két év arról szól majd, hogy legyen-e összefogás, vagy ne legyen, és persze hogyan, kivel, akkor 2026 biztos bukó. 

Kérdés: Megtanulja-e az ellenzék végre az egyszerű leckét: együttműködés mindenkor, de kompromittálódott, korrupt alakokat átmentő „összefogás” soha!"

A teljes levél itt elérhető:



Főkép forrása:
Hadházy Ákos (Facebook)

További cikkek