Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újabb bűncselekményekkel vádolják Sulyok Tamást

10perc.hu
2024. 05. 24.
Újabb bűncselekményekkel vádolják Sulyok Tamást

Újabb bűncselekményt mutatott be a DK.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője újabb súlyos vádakat fogalmazott meg Sulyok Tamás köztársasági elnök ellen, aki korábban ügyvédként tevékenykedett. A vádak szerint Sulyok összeférhetetlen pozíciókat töltött be, és jogtalanul szerzett jövedelmet - közölte a 24.hu.

Dobrev Klára szerint Sulyok Tamás 2015. december 23-áig az osztrák érdekeltségű Agronómia Kft. kézbesítési megbízottja volt, miközben 2014 novemberében a Botanic Garden Kft. megbízottja is lett. Ez idő alatt Sulyok már az Alkotmánybíróság elnökhelyettese volt, ami súlyos összeférhetetlenséget jelent. Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy egy alkotmánybíró nem végezhet gazdasági tevékenységet, így Sulyoknak nem lett volna szabad fizetést felvennie vagy alkotmánybírói feladatait ellátnia, ami több száz alkotmánybírósági határozat érvényességét kérdőjelezheti meg.

Dobrev Klára rámutatott, hogy az ügyvédi kamara nyilvántartása szerint Sulyok Tamás csak 2019 októberétől szüneteltette ügyvédi tevékenységét, így feltételezhető, hogy korábban is aktív státuszú ügyvédként dolgozhatott. A DK számításai szerint Sulyok legalább 150 millió forint jogtalan jövedelmet szerzett az összeférhetetlenség időszaka alatt. Dobrev Klára csalás és hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az ügyészségen.

"Aki bűncselekményeket követett el, az nem lehet köztársasági elnök" – jelentette ki Dobrev.


Főkép forrása:
Sulyok Tamás (Facebook)

További cikkek