Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Fico támadója álllítása szerint nem akarta megölni a kormányfőt

10perc.hu
2024. 05. 23.
Fico támadója álllítása szerint nem akarta megölni a kormányfőt

A szlovák televízióban közölték a vallomást.

A szlovák kormányfő, Robert Fico elleni merénylet gyanúsítottja azt állítja, hogy nem akarta megölni őt, és bocsánatot kért tettéért. A TA3 szlovák televízióban közzétett vallomás szerint a férfi felkészült a támadásra, de úgy célozta meg Ficót, hogy ne veszélyeztesse az életét - közölte a 24.hu.

A 71 éves Juraj Cintula, akit a merénylet után azonnal őrizetbe vettek, jelenleg előzetes letartóztatásban van. Vallomásában elmondta, hogy múlt szerdán Nyitrabányán ötször lőtt rá a szlovák miniszterelnökre. Cintulát gyilkossági kísérlet és terrorcselekmény miatt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti.

Az elkövető azzal indokolta tettét, hogy nem ért egyet a kormány politikájával. Elismerte, hogy tette elfogadhatatlan, és hogy nem kellett volna megsebesítenie az áldozatot. Bánja, amit tett, és elmondta, hogy jobban tette volna, ha átad egy könyvet Ficónak a lövések helyett. Vallomása szerint szándékosan úgy célzott, hogy ne veszélyeztesse az áldozat életét, és arra is figyelt, hogy a tömegből vagy a testőrök közül senki se sérüljön meg.

Fico két műtéten esett át a besztercebányai Roosevelt kórházban, és az orvosok vasárnap közölték, hogy már nincs életveszélyben. A csütörtöki kórházi közlemény szerint állapota továbbra is súlyos, de stabil.

Fico állapotáról korábban itt írtunk.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Szlovákia

További cikkek