386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hadházy Ákos és Magyar Péter egyeztettek

10perc.hu
2024. 04. 29.
Hadházy Ákos és Magyar Péter egyeztettek

A két politikus abban maradt, hogy június 9-ig mindenki foglalkozzon a saját dolgával.

Hadházy Ákos múlt heti posztjában kérdőjelezte meg azoknak a szerződéseknek az árazását, melyet a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ között a propagandasajtóval kötött illetve egyéb szerződések esetében is felvetődött a büntetőjogi felelősség kérdése. 

A független országgyűlési képviselő megkérdőjelezte az árazását bizonyos közvélemény-kutatásoknak és soha el nem készült tanulmányokat említett bejegyzésében. 

Ezt követően Magyar Péter rágalmazással vádolta meg Hadházyt és a rogáni propagandával való összejátszást emlegetett.

A történet folytatásaként Hadházy és Magyar végül most hétvégén egyeztettek, derül ki Hadházy Facebook posztjából: 

"Megbeszéltük, miben értünk egyet és miben nem.  Abban maradtunk, hogy június 9-ig mindenki foglalkozik a maga dolgaival, utána majd folytatjuk az eszmecserét – az általa aláírt szerződésekről is."

"Magyar Péter egyetértett abban, hogy az állami cégeknél a médiavásárlási és hirdetési gyakorlat mind hatékonysági, mind árazási szempontból sokszor vitatható. A konkrét megrendelésre nem emlékezett, azt mondta mindig három ajánlatot tettek az asztalára, bizonyára a többi kedvezőtlenebb volt. Hozzátette, hogy mind a megrendeléseket, mind a teljesítésigazolásokat a jogi igazgató, a kommunikációs igazgató aláírása után látta el kézjegyével, illetőleg többször előfordult, hogy bizonyos megrendeléseket, teljesítésigazolásokat nem fogadott el.
Elmondása szerint egyebek mellett az ilyen szerződések miatt is távozott – saját kérésére, a felügyelő miniszter és Rogán Antal rosszallása ellenére – a Diákhitel Központtól a 2022-es választások előtt. Jelenleg teljesen mellékes, hogy erről én mit gondolok, ezt majd megítélik a választók."


A bejegyzésre természetesen Magyar Péter is reagált.

"Tisztelt Képviselő Úr, köszönöm a találkozót. Ahogy tegnap jeleztem Önnek, én a konkrét szereződést és annak árazását 4 év távlatából fejből nem tudom véleményezni, de amint az országjárás során minden megyébe sikerült eljutnom, kész vagyok akár közösen is megtekinteni a dokumentumokat és a háttéranyagokat (többi árajánlat, a teljesítés pontos részletei, stb.). Arra hívom fel a figyelmét, hogy 2021-ben volt az elhíresült KEHI vizsgálat a Diákhitel Központnál, melynek során mindent (tényleg mindent) elkövettek a nyomozók, hogy találjanak rám nézve terhelő információkat, szerződéseket, de még ők sem jártak sikerrel. 
Köszönöm, hogy korrektül leírja a bejegyzése második felében, hogy igyekeztem az adófizetői pénzeket minél hatékonyabban elkölteni és csökkenteni a NER médiában a hirdetési és kommunikációs költéseket (eltérően az elődömtől és az utódomtól). 
Üdvözlettel Vas megyéből, MP"

Majd egy kommentben megköszönte Hadházynak a találkozót, és elmondta, hogy amint végzett az országjárással, készen áll arra, hogy együtt áttekintsék az állami cég dokumentumait és a háttéranyagait.
Főkép forrása:
Hadházy Ákos és Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek