387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Forgalomkorlátozás várható a ferihegyi repülőtérnél

10perc.hu/MTI
2024. 04. 04.
Forgalomkorlátozás várható a ferihegyi repülőtérnél

A Budapest felől érkezőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: a hétfőn kezdődő második ütem a tervek szerint a jövő hét végéig tart - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt..

A tájékoztatás szerint ez idő alatt az M4-es autóúton a Budapest felől a repülőtérre vezető kihajtóágat és a lassítósávot újítják fel. Lezárásra nem kell számítani, csak forgalomkorlátozás várható, az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak egy rövidített lassítósávon lehet majd közlekedni.

A repülőtér így a jövő héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni - írták, hozzátéve, az arra közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Kedden kezdődött meg az M4-es repülőtéri csomóponti ágainak ütemezett felújítása, ezért a burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomelterelések és sávlezárások. A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A társaság azt kéri a közlekedőktől, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el. A repülőgéppel utazóknak azt javasolják, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a repülőtér megközelítéséhez szükséges időről.

További cikkek