392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Botrány volt a Liszt Ferenc Reptéren, kerozinhiány miatt késtek a járatok

10perc.hu
2024. 04. 02.
Botrány volt a Liszt Ferenc Reptéren, kerozinhiány miatt késtek a járatok

Több gép is késést szenvedett a Liszt Ferenc Repülőtéren az üzemanyaghiány miatt.

A MOL tagadja a felelősségét, míg a Budapest Airport átmeneti készletezési problémáról beszél.

Péntek reggel óriási káosz ütötte fel a fejét a budapesti repülőtéren: az egyiptomi Hurghadába tartó járat utasai több órás várakozás után szembesültek azzal, hogy üzemanyaghiány miatt nem tudnak elindulni. A probléma nem egyedülálló, egy Mallorcára tartó gép is kénytelen volt egy napot várni a kerozinra - írja a naphire.hu.

A MOL, a reptér legnagyobb üzemanyag-szállítója, tagadja a felelősségét. Közleményükben azt állítják, hogy a szerződött mennyiséget leszállították. A Budapest Airport ugyanakkor átmeneti készletezési problémáról beszél az egyik üzemanyagkiszolgálónál.

Emellett burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra és megnövekedett menetidőre kell készülni a repülőtérre utazóknak; az első ütem várhatóan április 7-én fejeződik be.

Az első ütemben az M0 autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat zárják le. Így a repülőtér az M0-ás autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető. Tovább kell haladni Budapest felé, majd a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet megközelíteni a légikikötőt.

Főkép forrása:
Budapest Airport Facebook oldal

További cikkek