388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Karácsony Gergely: Antall József nevét viselje a ferihegyi gyorsforgalmi út

10perc
2023. 12. 12.

Antall József volt Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke.

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezte, hogy Antall József nevét viselje a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út. A kezdeményezést a főpolgármester a Facebook-oldalán jelentette be, utalva arra, hogy Antall József 30 éve, 1993. december 12-én hunyt el.

Antall József volt Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke, aki 1990-től 1993-ig töltötte be ezt a tisztséget. A rendszerváltás egyik meghatározó alakja volt, aki fontos szerepet játszott az ország átmenetében a diktatúrából a demokráciába.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy Antall József felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is. Ezért kezdeményezi, hogy a főváros egyik legfontosabb útja, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben.

A kezdeményezés jelentőségét a magyar történelemben betöltött szerep adja. Antall József volt az, aki elindította Magyarországot a demokrácia és a piacgazdaság útján. Nevét viselni a ferihegyi gyorsforgalmi útnak elismerése lenne munkájának és annak a szellemiségnek, amelyet képviselt.


Összegzés:
- Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezi, hogy Antall József nevét viselje a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út.
- Antall József volt Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke.
- 1990-től 1993-ig töltötte be ezt a tisztséget.
- A rendszerváltás egyik meghatározó alakja volt.
- Fontos szerepet játszott az ország átmenetében a diktatúrából a demokráciába.
- Antall József volt az, aki elindította Magyarországot a demokrácia és a piacgazdaság útján.

Főkép forrása:
MTI/Lakatos Péter (Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a fővárosi önkormányzat díszközgyűlésén, Budapest egyesítésének 150. évfordulóján a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében 2023. november 17-én.)

További cikkek