Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egy 18 éves szélsőséges fiatal mészárolt le több mint tíz embert egy buffalói szupermarketben

10perc.hu
2022. 05. 15.
Egy 18 éves szélsőséges fiatal mészárolt le több mint tíz embert egy buffalói szupermarketben

A hatóság emberei szerint a gyanúsítottat Payton Gendronnak hívják, 18 éves, és a New York állambeli Buffalótól körülbelül 200 mérföldre, délkeletre fekvő Conklin városából érkezett.

Egészen döbbenetes mészárlás történt a New York állambeli Buffalóban. A 18 éves Payton Gendron golyóálló mellényben és katonai stílusú ruházatban belépett a város egyik szupermarketjébe, majd lemészárolt legalább tíz embert, és a támadásban többen is megsérültek.

Az elkövető – akit elfogtak és már ki is hallgattak az FBI emberei – Buffalótól körülbelül 200 mérföldre, délkeletre fekvő Conklin városából érkezett a helyszínre, hogy elkövesse tettét. A nyomozók úgy vélik, hogy a férfi élőben közvetíthette a lövöldözést az interneten, és azt is vizsgálják, hogy közzétett-e egy kiáltványt is.



Miután az áldozatok között 11-en afroamerikaiak ketten pedig fehérek, illetve a szupermarket egy túlnyomórészt afroamerikaiak által lakott negyedben található, a hatóságok "gyűlöletbűncselekménynek és faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek" nevezték a lövöldözést.

A bűntény alig több mint egy évvel azután történt, hogy 2021 márciusában, a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres 10 embert megölt.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek