Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Amíg ma zivatarveszélyre figyelmeztetik az országot, a héten megjön a nyári meleg

10perc.hu
2022. 05. 09.
Amíg ma zivatarveszélyre figyelmeztetik az országot, a héten megjön a nyári meleg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint helyenként 30 Celsius-fok is lehet a héten, ám elszórtan lehetnek záporok, zivatarok is.

Ma a hosszabb-rövidebb napsütés mellett szórványosan előfordulhat zápor, zivatar – elsőfokú riasztás van érvényben az egész országban –, majd késő délután, este északkelet felől "csökken a csapadékhajlam". A szél sokfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7-13, délután 21-27 fok várható.

Kedden sok lesz a napsütés, de a déli határ közelében még előfordulhatnak záporok, zivatarok. A hajnali 5-12 fokról napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is napsütéses idő várható, csapadék nélkül, csütörtökön többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödhet a szél. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Csütörtökön a minimumok 10 és 17, a maximumok 26 és 31 fok között alakulnak.

Pénteken egy hidegfront hatására erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 10 és 18, napközben 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetnek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek