Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rengeteg benzinkutas mehet tönkre az árstop miatt!

10perc.hu
2022. 02. 14.
Rengeteg benzinkutas mehet tönkre az árstop miatt!

A MOL már nem először jelezte, hogy azokat az üzemanyagtöltő állomásokat szívesen átveszi, melyet az üzemeltető a nehéz helyzet miatt bezárna.

Úgy tűnik, komoly gondot is okozhat a vasárnap hivatalosan is bejelentett üzemanyagok árstopjának május 15-ig való meghosszabbítása. Ugyan a kormány a magyar emberek védelmével magyarázza többek között az intézkedést, a szakemberek nem tartják gazdaságilag indokoltnak, hogy a 95-ös benzint és a gázolajat újabb három hónapig legfeljebb 480 forintért adhatják a kutakon.

Azt most hagyjuk, hogy a hazai benzinkutak üzemeltetői is magyar emberek, akárcsak az ott dolgozók, és ez az árstop miatt az mfor.hu értesülései szerint rengeteg üzemeltető fog becsődölni, mert nem igazíthatja a világpiaci árakhoz a saját üzemanyagárait.

Jelenleg ugyanis a kőolaj ára elképesztő magasságokba szökött, ami jelenleg 520-540 forintos fogyasztói árat – az állam jelenleg 510-520 forintot ismer el – indokolna ma Magyarországon. Ráadásul az sem igaz, hogy a shopokban kapott bevétel ellentételezné a veszteségeiket, hiszen sok benzinkúton nem is üzemel ilyen szolgáltatás.

Ugyanakkor az üzemanyagok literje után fizetendő adó egy fillérrel sem csökkent, ami esetleg segítség lehetne. Mert nem az könnyít az üzemeltetők és a dolgozóik nehézségein, hogy a MOL már nem először jelezte, hogy azokat az üzemanyagtöltő állomásokat szívesen átveszi, melyet az üzemeltető a nehéz helyzet miatt bezárna.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek