Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Már csak egy hetük van a rádióknak és tévéknek, hogy jelentkezzenek a politikai hirdetésekért

10perc.hu
2022. 02. 04.
Már csak egy hetük van a rádióknak és tévéknek, hogy jelentkezzenek a politikai hirdetésekért

Külön kell megtenni a politikai reklám közzétételére vonatkozó jognyilatkozatot az országgyűlési képviselők általános választására és külön az országos népszavazásra, erre február 12-én 16 óráig van lehetőségük a rádióknak és televízióknak.

Eldőlt, hogy azoknak a rádióknak, illetve televízióknak, melyek az országgyűlési képviselő-választás, illetve a vele egy napon tartandó országos népszavazás kampányidőszakában politikai reklámot kívánnak közzétenni, azok február 12-én 16 óráig jelentkezhetnek a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB).

A demokratikus közvélemény kialakulásához választási kampányidőszakban szükséges megfelelő tájékoztatásért politikai reklám kizárólag ellenérték nélkül, az esélyegyenlőséget biztosító feltételek mellett közölhető.

Ráadásul külön kell megtenni a politikai reklám közzétételére vonatkozó jognyilatkozatot az országgyűlési képviselők általános választására és külön az országos népszavazásra, mindkettőre a fent írt időpontig van lehetőségük a rádióknak és televízióknak.

Az országos népszavazás kampányidőszakában politikai reklámot a kormány és az országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok tehetnek közzé.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

Hirdetés

További cikkek