Mai névnap:

Zöldre vált az amerikai hadsereg – jön az elektromos Hummer

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Hummer

Kathleen Hicks honvédelmi miniszterhelyettes szerint a Pentagon abszolút jó ötletnek tartja a villany-Hummer alkalmazását, mert a zajtalan működés egy olyan tulajdonság, ami miatt különösen vonzók a katonaság számára.

Sajtóértesülések szerint katonai használatra tervezett változat készül a GMC tisztán elektromos meghajtású Hummeréből. A CNBC hírportálnak nyilatkozó vezetők elmondása szerint 2022-ben készülhet el az első prototípus, amely a vásárlóknak kínált Hummer EV villanyautó alapján születik meg.

Egyelőre nem biztos a villanyautosok.hu szerint, hogy a projekt a GM-mel megvalósul, az viszont igen, hogy az amerikai hadsereg nyitott az elektromosításra. A Pentagon összesen 10 autógyártóval is kapcsolatban áll, amelyek potenciálisan katonai villanyautóval szolgálhatnak.


Az amerikai hadsereg nyitott az elektromosításra., a Pentagon összesen 10 autógyártóval is kapcsolatban áll    Fotó: Hummer


A beszerzés az alapmodellek megismerésével kezdődik, majd a hadsereg meghatározza az elvárt műszaki jellemzőket, és lehetséges felhasználási területeket, végül pedig a bemutatott prototípusok alapján két gyártót kiválaszt az ideális elektromos autók gyártására.

Kathleen Hicks honvédelmi miniszterhelyettes szerint a védelmi minisztérium abszolút jó ötletnek tartja az elektromos járművek alkalmazását, de a katonai flotta elektromosításának egyelőre gátat szab a töltés kérdése. A zajtalan működés azonban egy olyan tulajdonság, ami miatt különösen vonzók a katonaság számára a villanyautók.
Hirdetés
Hirdetés