393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A YouTube lépett! Tanusítvánnyal látja el az orvosok és egészségügyi dolgozók videóit

10perc.hu
2022. 10. 30.
A YouTube lépett! Tanusítvánnyal látja el az orvosok és egészségügyi dolgozók videóit

A közösségi portál célja, hogy a félretájékoztatást célzó témákat visszaszorítsák, emiatt tavaly több tartalmat is eltávolított az oldalról.

A YouTube mostantól tanusítvánnyal látja el azokat a videókat, melyeket orvosok vagy egészségügyi gondozók tettek közzé, ezzel visszaszorítva azokat a félretájékoztatásokat, melyek a covid-19 vírus elleni vakcina összeesküvés elméletei körül forogtak.

A tanusítványt orvosok mellett nővérek, ápolók, valamint mentálhigiénés szakemberek és intézmények is kérhetik, melyhez a diploma meglétét is ellenőrzik - olvasható a vasarnap.hu oldalán. A YouTube célja, hogy a félretájékoztatást célzó témákat visszaszorítsák, emiatt tavaly több tartalmat is eltávolított az oldalról.

Ilyenek voltak a koronavírus-járványhoz kapcsolódó hamis és félrevezető információk, amik az interneten terjedtek. Ennek köszönhetően a videómegosztót tavaly számos bírálat érte, amiért teret engedett a Covid-19 elleni vakcinákat támadó összeesküvés-elméleteknek, tévhiteknek és álhíreknek, illetve olyan videók közzétételét engedélyezte, amelyek ellentmondtak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek