393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

WTCR: a sorozat utolsó bajnokságában Mikel Azcona lett a bajnok, Michelisz Norbert 4.

10perc.hu
2022. 11. 28.

Utolsó versenyhétvégéjét futotta az FIA Túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye, amely jelenlegi formájában lehúzza a rolót az idei évad végeztével.

A Szaúd-Arábiában rendezett két utolsó versenyt az audis Nathanaël Berthon, illetve Gilles Magnus nyerte. Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője - a WTCR 2019-es bajnoka - az első futamon második, a második versenyen pedig negyedik helyen ért célba, végül az összetett negyedik helyéig jutva búcsúzott a sorozattól.

A bajnoki címet a spanyol Mikel Azcona már szombaton nyerte, az időmérő edzésen megszerzett pontjaival ugyanis behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben.

2023-tól a WTCR helyett egy másik sorozat, a TCR World Tour jelentheti majd a csúcsot a túraautósok számára: ebben a már létező országos és regionális TCR-bajnokságokból választják ki a kilenc legrangosabb versenyt, és az ezeken elért eredményeket számolják majd.

A világ különböző bajnokságaiban résztvevő pilóták egyfajta világranglista-pontokat kapnak majd, az év végén pedig a tabella legjobb 15 helyezettje meghívást kap a TCR World Ranking Final elnevezésű eseményre, ahol további 45 pilóta csatlakozik hozzájuk, hogy egy négynapos versenyen döntsenek az egyéni, a csapat és a gyártói címek sorsáról - írja a telex.hu.

A WTCR 2022-es idényének végeredménye (dobogósok, valamint a magyar versenyzők helyezései):
1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 337 pont
2. Nestor Girolami (argentin, Honda) 254
3. Nathanaël Berthon (belga, Audi) 240
4. Michelisz Norbert (Hyundai) 222
13. Tassi Attila (Honda) 83
16. Nagy Dániel (Cupra) 62
19. Boldizs Bence (Cupra) 12

Főkép forrása:
Grégory Lenormand / DPPI Media

További cikkek