392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes-vb: három dolog biztos a világon – a sarki rendőr, az adók és hogy Milák Kristóf nyeri a 200 méteres pillangót!

10perc
2022. 06. 21.
Vizes-vb: három dolog biztos a világon – a sarki rendőr, az adók és hogy Milák Kristóf nyeri a 200 méteres pillangót!

Megszületett az első magyar aranyérem a budapesti vizes világbajnokságon, miután Milák Kristóf világcsúccsal győzött fő számában, a 200 méter pillangón.

Szokjuk meg immár azt, hogy Milák Kristóf bármikor, bármilyen körülmények között képes arra, hogy 200 méteres pillangón több testhosszal veri el az egész világot. És ha mindehhez hozzávesszük azt, hogy az arany mellé világcsúcs is dukál, elmondhatjuk, hogy ez a 22 éves fiatalember jelenleg az úszósport egyik legnagyobb csillaga.

Azért ízlelgessük még egy kicsit! Milák Kristóf címét megvédve 1:50.34 perces világcsúccsal aranyérmet nyert a 200 méteres pillangóúszást a budapesti vizes világbajnokságon. Az a Milák, aki immár olimpiai, többszörös világ-, és Európa-bajnok, akinek tökéletesen igaza volt akkor, amikor azt nyilatkozta, őt maximum saját maga tudja megverni ezen a távon.

A hazai rendezésű viadalon a magyar küldöttség első dobogós helyezését szállító Milák a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte, ráadásul ő a hetedik, aki képes megvédeni a világbajnoki címét. Természetesen ne feledkezzünk meg a szám másik magyar klasszisáról, Kenderesi Tamásról, aki 1:55.20-szal a hatodik lett.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek