394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes-vb: férfi pólósaink nyitányként simán nyerték a Montenegró elleni csoportrangadót

10perc.hu
2022. 06. 21.

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel mutatkozott be a hazai rendezésű világbajnokságon: Märcz Tamás együttese négy góllal, 12-8-ra verte a montenegróiak legjobbjait.

Női pólósaink után a férfiak is bemutatkoztak a hazai rendezésű világbajnokságon, ráadásul rögtön a csoport rangadóján Montenegró ellen. A magyar válogatott számított esélyesnek, egyfelől azért, mert a montenegróiaknál a tokiói olimpiát követően jelentősen átalakult a keret.

Másfelől a tavalyi ötkarikás játékokon bronzérmes Märcz-alakulat a legutóbbi világliga-sorozat csoportkörében két alkalommal is öt góllal verte első budapesti vb-ellenfelét. Nos, válogatottunk ezúttal hozta a papírformát, és a Hajós uszoda nagymedencéjében - telt házat jelentő hatezer lelkes szurkoló előtt - végül 12-8-as magabiztos győzelemmel kezdte vb-szereplését.

A válogatott csütörtökön a brazilokkal, szombaton a grúzokkal játszik 21.00 órától a Margitszigeten.


A mérkőzés legjobbjának járó, Benedek Tiborról elnevezett különdíjat a 19 lövésből 11-et hárító Vogel Soma kapta      Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Férfi vízilabdatorna, A csoport, 1. forduló

Magyarország-Montenegró 12-8 (3-3, 3-1, 3-2, 3-2)

Gólszerzők: Zalánki 4, Vámos, Jansik 2-2, Pohl, Varga, Angyal, Burián 1-1, illetve Petkovic 4, Banicevic, Radovic, Averka, Mrsic 1-1

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek