395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes-vb: éremmel felérő negyedik hellyel búcsúzott el világversenyen a hazai szurkolóktól Hosszú Katinka

10perc.hu
2022. 06. 25.

A háromszoros olimpiai, kilencszeres nagypályás világbajnok a 400 méteres vegyesúszás döntőjében egyetlen európaiként alig maradt le a dobogóról.

Úgy tűnik, egy korszak lezárult a Duna Arénában. Hosszú Katinka negyedik helyen végzett 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati zárónapján. A háromszoros olimpiai bajnok, a szám ötszörös győztese címvédőként 4:37.89 perccel csapott célba. Ez pedig azt jelentette, a 2011-es, Sanghajban rendezett világbajnokságon nem szerzett utoljára aranyérmet.

A 33 éves klasszis a zárónap egyetlen magyar érdekeltje volt az esti programban, ráadásul az egyetlen európai résztvevője a 400 méteres vegyes döntőjének. Annak a finálénak, ahol a háromszoros olimpiai és kilencszeres világbajnok az utolsó 50 méteren maradt le a dobogóról.

Az őrségváltás megtörtént a szám ötszörös világbajnoka helyett immár minden idők második legfiatalabb aranyérmese, a 15 évesen és 311 napos kanadai Summer McIntosh győzött, aki egészen pontosan 3 éves volt, amikor az Iron Lady ezen a távon az első vb-címét szerezte meg.

„Nagyon jó lett volna a bronz, akkor már csak három érem kellett volna a százhoz. Fantasztikus volt ez a hét, százszor elmondtam már, de a közönség elképesztő. Tizenkét év után először úgy jöttem ki, hogy nem hallgattam zenét, integettem és a szurkolásra figyeltem. Ebből próbáltam erőt meríteni és azt hiszem, sikerült is, az összes magyar úszó nevében köszönöm nekik" – nyilatkozta a medencéből kiszállva.


Hosszú Katinka negyedik helyen végzett 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati zárónapján      Fotó: MTI/Kovács Tamás


Hosszú a hazai közönségtől tehát egy negyedik hellyel búcsúzott el világbajnokságon, de elárulta, nem adja fel a nagy álmát, hogy megszerezze a századik érmét világversenyen. Eddig pályafutása során 96 alkalommal állt a dobogón rövid és nagypályás világversenyen – olimpia, vb, Eb – és úgy szeretné lezárni a pályafutását, hogy a jubileumi századik érmet megszerzi.

„Nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság, nem, mint sportolónak, hanem inkább a személyemnek. Kis tüske van bennem a bronz miatt, de az, hogy egyetlen európai voltam a döntőben, egy jó jel az augusztusi római Európa-bajnokság előtt. Rajta vagyok az ügyön, hogy növekedjen az érmek száma" – mondta Hosszú.

Mit tehetnénk ehhez hozzá? Sok sikert, legyen meg a száz érem…

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek