395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes vb 2022: kitömték Kolumbiát női pólósaink

10perc.hu
2022. 06. 20.

A magyar női vízilabda válogatott is bemutatkozott a világbajnokságon, és Kolumbia felett 35-4-es győzelmet aratott.

A Kolumbia legjobbjai felett aratott 31 gólos győzelemmel mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokság pólótornájának budapesti A csoportjában, a sportág versenyeinek hétfői nyitónapján.

A két együttes korábban sosem találkozott a vízben, de a nyitány semmi jót nem ígért a dél-amerikaiaknak, akik jóval gyengébb játékerőt képviselnek, mint Bíró Attila szövetségi kapitány csapata. És ez végül be is bizonyosodott.

„Két célunk volt a találkozó előtt, az egyik a győzelem, ezt persze tudtuk, hogy sikerülni fog, a másik pedig, hogy mindenki szerezzen gólt, ez is összejött. A kolumbiaiak meglepően szervezetten játszottak, szerintem ők is elérték a céljukat, az ő szemszögükből nézve nem szenvedtek túlzó vereséget. Azt gondolom, a délelőtti kétórás edzéssel együtt, ennek így komoly sportértéke van" - mondta a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány.

A magyar válogatott szerdán az olaszokkal, pénteken a kanadaiakkal játszik 21 órától a Margitszigeten.




Női vízilabda-vb, A csoport, 1. forduló

Magyarország-Kolumbia 35-4 (8-2, 12-0, 7-0, 8-2)

Gólszerzők: Rybanska 6, Leimeter, Keszthelyi 5-5, Szilágyi 4, Máté, Gurisatti 3-3, Parkes, Faragó, Garda, Mahieu 2-2, Vályi 1, illetve Vanegas 2, Marin, Ortega 1-1

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek