394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Visszavonul és elnök lenne Pacquiao

10perc.hu
2021. 09. 20.

A 42 éves bokszlegenda nyolc súlycsoportban volt világbajnok, most a politikában szeretne a csúcsra érni hazájában, ahol elindul az elnökválasztáson.

Most már biztos, hogy a profi ökölvívás egyik legendája, a 42 éves Manny Pacquiao augusztus 21-én vívta utolsó mérkőzését, amikor egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Las Vegasban a WBA váltósúlyú világbajnoka, Yordanenis Ugas ellen.

A fülöp-szigeteki bunyós ugyanis bejelentette, lezárta aktív pályafutását, és 26 év után – ami alatt 8 súlycsoportban lett világbajnok, 62 győzelem, 8 vereség és 2 döntetlen a mérlege – visszavonul.

„Az ökölvívó karrieremnek vége. Hosszú ideje bokszolok, és a családom folyamatosan azt mondja nekem, hogy ideje abbahagyni. Csak azért folytattam eddig, mert szenvedélyesen szeretem az ökölvívást, de most már csak támogatni fogom a hazám bunyósait, hogy újra legyen bajnokunk” – jelentette ki Pacquiao.

A filippínó klasszis az egyetlen profi ökölvívó, aki négy különböző évtizedben (1990, 2000, 2010, 2020) is világbajnoknak mondhatta magát. Egy teljesen más ringbe szeretne lépni, ugyanis indul az elnöki címért, a választásokat 2022. május 9-én tartják a Fülöp-szigeteken.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek