393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Vigyázz a héten! Már harmadfokú a hőségriasztás!

10perc.hu
2022. 06. 27.
Vigyázz a héten! Már harmadfokú a hőségriasztás!

Az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriasztás csütörtök éjfélig tart, és azért rendelték el, mert a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményt adott ki, amiben nyomatékosan kérte, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását.

Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók se napozzanak 11-15 óra között, és felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe.

Az előrejelzés szerint a héten a minimumok általában 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny részeken 11-14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a 38 fokot is elérheti, de nem kizárt, hogy néhol 40 fok közeli csúcsértékek is lehetnek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek