393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vége a vb-álmoknak, megint zakóztunk az albánoktól

10perc.hu
2021. 10. 10.

Még szerencse, hogy a szurkolóknak nem kellett a helyszínen végigszenvedniük, ahogy Marco Rossi csapata hazai pályán története során vereséget szenvedett Albániától.

Amikor a FIFA zárt kapus meccset rendelt el az angolok elleni vb-selejtezőn bemutatott nézőtéri huliganizmus miatt, még senki sem sejtette, hogy a nemzetközi szövetség végül is jót tett a szurkolókkal. Ugyanis a magyar labdarúgó válogatott olyan mély gödörbe került a nyári Európa-bajnokság óta, amire nagyon régen nem volt példa.

És itt nemcsak az eredménytelenségről kell elsősorban beszélni, hanem arról a kilátástalan játékról, ami egy pillanat alatt szertefoszlatta a világbajnoki részvételről szőtt álmainkat. Mert hiába mondja, írja, ordítja valaki, hogy ezzel a vereséggel még matematikai esély maradt a kijutásra, ha az ember egy kicsit is reális, akkor bevallja, itt a vége.

Egyszerűen döbbenetes volt nézni a sokszor agyonajnározott „sztárjainkat”, akikkel kapcsolatban már-már európai élcsapatokat említenek, mint következő állomáshelyet, aztán amikor azt látjuk, hogy az egyik legtöbbre tartott magyar játékos, Szalai Attila mellett úgy fut el a csereként beállt Armando Broja, mintha a védőnk ott sem lenne, akkor bizony elgondolkodhatunk azon, hol is a helyünk.

De írhatnánk bármelyik játékosról, már megint nem számít. Ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a vendég Albániától világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában. A magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre a harmadik lengyelek mögött.

Ha valaki most a matematikával jön, annak csak annyit mondunk: ez a válogatott kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban – az angolok már a Puskásban is lazán néggyel vertek minket –, majd szintén idegenben következik Lengyelország, míg a kettő között fogadjuk San Marinót.


Ebben a képben minden benne van: Broja az egész magyar védelemből bohócot csinált, majd rohant ünnepelni    Fotó: MTI/Illyés Tibor


Egyébként az angolok Andorra, a lengyelek San Marino ellen nyertek 5-0-ra a jövő évi katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának magyar érdekeltségű I csoportjában. Azaz, az igazán jó csapatok azért képesek a papírformát hozni…

"Játékban nem maradtunk alul. Ugyan voltak hibáink, de nem játszottunk rosszul. Labdabirtoklásban és támadásépítésben is felvettük a versenyt, a befejezések hiányoztak. Albánia erős válogatott, amely az elmúlt időszak eredményei miatt áll mögöttünk a világranglistán, nem a gyengébb képességei miatt. Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Az eredmény az edző felelőssége, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik" - értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány.

Noha a nyilatkozata már kezd igazi magyaros lenni, most nem az a megoldás, hogy Marco Rossi lemond… Ugyanis ő nem tud passzolni, szerelni, támadni, taktikát betartani és gólt rúgni az agyonsztárolt focistáink helyett.


Világbajnoki selejtezők, 7. forduló, I csoport

Magyarország-Albánia 0-1 (0-0)

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)

Magyarország: Gulácsi - Botka (Lang, 83.), Orbán, Szalai A. - Nego (Hahn, 83.), Nagy Á. (Kleinheisler, 71.), Schäfer, Nagy Zs. - Sallai (Vécsei, 71.), Szoboszlai - Sallói (Schön, 58.).

Albánia: Berisha - Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli, 30.) - Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Balliu, 86.) - Uzuni (Broja, 66.), Cikalleshi (Manaj, 66.), Cekici (Bajrami, a szünetben).

Gólszerző: Broja (80.)


A csoport állása

1. Anglia 7 6 1 - 23- 2 19 pont
2. Albánia 7 5 - 2 11- 6 15
3. Lengyelország 7 4 2 1 24- 8 14
4. Magyarország 7 3 1 3 12-11 10
5. Andorra 7 1 - 6 4-19 3
6. San Marino 7 - - 7 1-29 0

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek