393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Vége a szeverodonyecki csatának! Az ukrán erők feladják a várost…

10perc.hu/FG
2022. 06. 24.
Vége a szeverodonyecki csatának! Az ukrán erők feladják a várost…

Az orosz erők ráadásul elérték az iparvárossal szemben a Donyec folyó túlpartján elhelyezkedő Liszicsanszk déli kerületeit, mely azzal fenyeget, hogy bekerítik a Szeverodonyecket védő ukrán csapatokat.

A kelet-ukrajnai Luhanszk megye utolsó ukrán kézen lévő nagyvárosa, Szeverodonyeck hamarosan orosz ellenőrzés alá kerülhet. A régió kormányzója bejelentette, a várost védő erők parancsot kaptak a visszavonulásra, ami Szeverodonyeck feladását jelenti a gyakorlatban.

Heteken át tartottak a heves harcok a donbaszi iparváros birtoklásáért. A teljes kritikus infrastruktúra megsemmisült az ostrom alatt, a város épületeinek 90 százaléka súlyos károkat szenvedett. A lakóépületek 80 százalékot le kell majd bontani – közölte Telegram-bejegyzésben Szerhij Gajdaj.



Nincs értelme olyan pozíciókat védeni a továbbiakban, melyeket hónapok óta folyamatosan lőttek tüzérséggel. Szeverodonyeck gyakorlatilag törmelékvárossá vált – tette hozzá a kormányzó a BBC beszámolója szerint.

Az ukrán hadvezetés döntése mögött az (is) állhat, hogy az orosz erők elérték az iparvárossal szemben a Donyec folyó túlpartján elhelyezkedő Liszicsanszk déli kerületeit, mely azzal fenyeget, hogy bekerítik a Szeverodonyecket védő ukrán csapatokat. Az ukrán fegyveres erők ugyanakkor megállították az orosz csapatok előrenyomulását a Donyec--medencei Liszicsanszk város déli peremén, Szeverodoneck irányában változatlanul heves harcok folynak - számolt be a kijevi vezérkar.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek