393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vb-selejtező: San Marino kipipálva, világbajnokság elfelejtve

10perc.hu
2021. 11. 13.

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 4-0-s győzelmet aratott a pont nélkül sereghajtó San Marinó-i csapat felett a világbajnoki selejtezősorozat utolsóelőtti játéknapján.

Marco Rossi csapata úgy léphetett – végre nézők előtt – pályára a csoport leggyengébb csapata, San Marino ellen, hogy reális esélye semmi, de matematikai még minimális volt arra, hogy odaérjen a pótselejtezőt jelentő második helyre a csoportjában.

Ennek megfelelően a magyar labdarúgó-válogatott tagjai végre úgy játszottak az első pillanattól az utolsóig, hogyha netán megtörténik a csoda, és Andorra legyőzi Lengyelországot, akkor rajta ne múljon az utolsó szalmaszál megragadása.

A magyarok már a szünetben két találattal vezettek, miután Szoboszlai Dominik és Gazdag Dániel is eredményes volt. Előbbi a folytatásban is betalált, majd a végeredményt Vécsei Bálint állította be, emellett Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is beállt a kapitány által a jövő válogatottjának nevezett csapatba.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a siker ellenére már biztosan nem lesz ott a 2022-es, katari eseményen, mivel a lengyelek 4-1-re győztek Andorrában, az angolok 5-0-ra kiütötték az albánokat, így a Lewandowski vezette lengyelek előnye behozhatatlanná vált a pótselejtezőt érő második helyen. A legutóbb 1986-ban vb-résztvevő magyarok hétfőn a lengyelek vendégeként Varsóban zárják a sorozatot.


Szoboszlai Dominik igazi vezére volt a válogatottnak, lőtt két szép gólt és ragyogóan irányította a csapatot    Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


„Mai céljainkat teljesítettük. Szép futballt mutattunk be, taktikailag is megfelelően futballoztunk és sok gólt is sikerült szerezni. Szeretnék szép játékot látni a lengyelek ellen is " - értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki megjegyezte, néhány játékost pihentetett a hétfői, varsói összecsapásra, név szerint Fiola Attilát, Nagy Zsoltot és Schäfer Andrást említette.

Rossi évértékelésében összességében pozitívnak ítélte a játékot és az elért eredményeket, amelyeket szerinte az Albániától elszenvedett két vereség rontott le. Elárulta, Csányi Sándor teljes és feltétlen bizalmát élvezi, ezért örömmel folytatja a munkát a válogatott élén.

Vb-selejtezők, 9. forduló, I csoport

Magyarország-San Marino 4-0 (2-0)

Puskás Aréna, 15 000 néző, Jv.: Filip Glova (szlovák)

Magyarország: Dibusz - Botka (Balogh, 85.), Lang, Szalai A. - Nego, Nagy Á. (Schäfer, 56.), Vécsei, Schön (Varga K., 56.) - Gazdag (Kiss, 72.), Szoboszlai (Hahn, 85.) - Szalai Á.

San Marino: Benedettini - Battistini, Fabbri, Rossi (Zonzini, 70.), Grandoni (A. Golinucci, 60.) - F. Tomassini (D'Addario, 60.), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) - Nanni (Vitaioli, 60.).

Gólszerzők: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek