393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vb-érmekkel nyitott a magyar birkózó-válogatott

10perc.hu
2022. 09. 11.

Lévai Zoltán ezüstérmes, Losonczi Dávid bronzérmes, míg Lévai Tamás bronzmeccses a belgrádi világbajnokságon, a hölgyek hétfőn kezdenek.

A belgrádi világbajnokság második, s egyben első helyosztós napján rögtön egy magyar döntősnek szurkolhattunk az Eb-2. Lévai Zoltán (77 kg, BHSE) személyében. Huszonhat éves honfitársunk szombaton elképesztő teljesítménnyel, világ- és Európa-bajnokok, további mumusai testén át, öt nyertes mérkőzéssel menetelt idáig.

S hatodikra sem jött szembe vele akárki, hanem az olimpiai ezüstérmes, Ázsia-bajnok kirgiz Akzsol Mahmudov, akit Lévai legyőzött pár hete a varsói nemzetközi versenyen. Most viszont a kirgiz simán, technikai tussal diadalmakodott (8-0), így Lévai ezüstérmet szerzett.

„Higgyék el, szeretnénk valami értelmeset mondani, de nem tudok. Legutóbb, Lengyelországban 6-0-ra legyőztem a kirgizt, most meg egy perc alatt levert. Sokkolt a dolog, még fel kell dolgoznom” – nyilatkozta a döntőt követően a 26 éves magyar.


A fiatalabbik Lévai - balra - hétfőn a bronzmérkőzésen lesz érdekelt    Fotó: MBSZ/UWW


Annak viszont örülhetett, hogy az öccse, a tavaszi budapesti Eb-n 3. Lévai Tamás (82 kg, BHSE) egészen az elődöntőig menetelt, ahol az Ázsia-bajnok, vb-3. üzbég Dzsalgaszbaj Berdimuratov technikai tussal nyert ellene (8-0), így a fiatalabbik Lévai hétfőn a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

A magyarok második érmét Losonczi Dávid (87 kg, ESMTK) szerezte meg, miután 6-2-re legyőzte a bronzmérkőzésen a vb-2., Eb-3. svéd Alex Kessidist. „A szombati formámhoz képest most csak a fele voltam, de így is tudtam nyerni. Csak egyszer hibáztam, abból eldobott, szerencsére sikerült fordítanom. Az egész vb-t tekintve ez volt az első felnőtt világversenyem, bronzérmet vihetek haza, úgyhogy elégedett vagyok” – értékelt boldogan Losonczi Dávid.


A magyarok második érmét Losonczi Dávid (kékben) szerezte meg, miután 6-2-re legyőzte a bronzmérkőzésen a vb-2., Eb-3. svéd Alex Kessidist     Fotó: MBSZ/UWW


Hétfőn további két magyar kötöttfogású birkózó kezdi meg szereplését a belgrádi Stark Arénában, Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd-KIMBA) a Pánamerikai Játékok-3., kazahból lett brazil Marat Garipov, az idei Eb-3. Vitek Dárius (130 kg, BHSE) pedig az Ázsiai-bajnoki 2. dél-koreai Kim Min Szeok ellen. A női szakág is bemutatkozik két súlycsoporttal, benne egy magyarral: az U23-as vb-3. Szél Anna (62 kg, Orosháza-KIMBA) az Ázsia-bajnoki 3. dél-koreai Li Han Bit ellen rajtol.

Főkép forrása:
MBSZ/UWW

További cikkek