394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Vásárolj festmény – ez most jó befektetés!

10perc.hu
2021. 04. 12.

Értékállóak, sőt folyamatos áremelkedésben vannak a festmények, különböző régiségek, ezért aki pénzt akar befektetni, annak érdemes ezt választania.

Sokan változtattak befektetői szokásaikon a 2008-as gazdasági válság tapasztalatai után, hiszen a kisbefektetők már bizalmatlanok a részvények és a bankbetétek irányába. Éppen ezért keresnek új befektetési formákat, főleg, hogy a jelenlegi helyzetben rengetegen félnek egy következő gazdasági krachtól. Mindenesetre a festmények és a régiségek piaca most fellendült, hiszen ebbe fektetni jelenleg az egyik legértékállóbb.

A 10perc.hu kérdésére Barabás Géza festményszakértő kijelentette, jelenleg a kisbefektetőknek célszerűbb értékálló festményekbe, műtárgyakba, ingatlanokba, azaz termőföldbe, erdőbe, vagy kiadható lakásba befektetni, ami nem függ a nagybefektetők befolyásától vagy olyan eseményektől amire nincs semmilyen ráhatásuk. Az ingatlanok, a műtárgyak a festmények hosszú távon értékállóak, jó értékhozamokat növelő befektetések.


Barabás Géza festményszakértő kijelentette, jelenleg a kisbefektetőknek célszerűbb értékálló festményekbe fektetni    Fotó: 10perc.hu


„Ez akár öngondoskodásnak is része lehet, ugyanis ezeket a műtárgyakat – amellett, hogy díszítik az otthonukat – idővel jó haszonnal lehet majd eladni, könnyen mobilizálhatóak. Sok embernek van párszázezer forintja befektetésre várva” – állítja Barabás Géza, aki szakemberként maga is gyűjti a különböző festményeket.

Befektetésnek ajánlja a két világháború közötti „műcsarnoki” festők munkáit, melyeket évenként a Műcsarnokban és a Nemzeti Szalonban megrendezett kiállításokon állították ki rendszeresen. Ezek a festmények a külföldi kereskedők felvásárlásai miatt egyre fogynak, de még mindig jelentősen alulárazottak, így befektetésként kiemelten érdekesek. Ugyancsak ebbe a kategóriába tartoznak a háború utáni évtizedek „Képcsarnok Vállalat” által az 1950-es és az 1980-es évek között forgalmazott jobb színvonalú művészeti alkotások.


Néhány tízezer forinttól pár százezer forintig nagyon jó minőségű, kismesterektől származó alkotásokat lehet kapni     Foró: 10perc.hu


Tévesen gondolhatja az, aki szerint értékálló festményt csak nagyon drágán lehet vásárolni. A festményszakértő szerint vannak olyan „kismesterek”, akiknek a munkáit érdemes befektetés céljából megvásárolni. Nem kell gazdag embernek lenni ahhoz, hogy valaki szép és értékes festményt vásároljon. Néhány tízezer forinttól pár százezer forintig nagyon jó minőségű, alkotásokat lehet kapni.

„Azt tanácsolom, hogy ha valaki festményt akar vásárolni, ne a plázában vegyen több tízezer forintért értéktelen nyomatot, vagy piacon „ismeretlen művész alkotását”, hanem inkább kicsivel több ráfordítással jegyzett festőtől, eredeti, egyedi alkotást vásároljon aminek maradandó értéke van” – tette hozzá Barabás Géza.

Főkép forrása:
10perc.hu

Hirdetés

További cikkek