392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Várható, hogy turisztikai díjat kell fizetni Velencében az egynapos kirándulóknak

10perc.hu
2022. 08. 02.
Várható, hogy turisztikai díjat kell fizetni Velencében az egynapos kirándulóknak

Velence ismertette a várhatóan jövő évben bevezetendő turisztikai díj kritériumait.

A tömeges turizmus elleni küzdelem érdekében már idén nyáron került volna bevezetésre az idegenforgalmi díj, de a város úgy döntött, eltolják jövőre. Az új adó 2023. január 16-án lép életbe, és csak az egynapos turistákra fog vonatkozni - írja a travel+leisure.

„Velence egy élő város, és annak is kell maradnia”- mondta Simone Venturini, Velence turizmusáért felelős tanácsosa. Kifejtette, hogy a cél a „turisztkai csúcsok” csökkentése.

Az AP jelentése szerint az egynapos kirándulóknak online kell bejelentkezniük aznap, amikor Velencébe látogatnak, és személyenként 3 eurótól 10 euróig terjedő turisztikai díjat kell majd fizetniük.

Az adó mértéke függ a város zsúfoltságától és az évszaktól is. Azok akik ki akarnak térni a díj megfizetése alól, 300 euróig terjedő pénzbírsággal is büntethetőek. 6 év alatti gyermekek és éjszakai szállást foglalók mentesülnek az idegenforgalmi díj megfizetése alól!

A Velencébe utazók több mint négyötöde egynapos kiránduló, ami az AP adatai szerint 2019-ben 19 millió főt jelentett.

Már ebben az évben jelen volt az adó bevezetésének az ötlete. Az elképzelést pedig tovább erősítette a városi csatornák megtisztulásának ténye, amikor a világjárvány miatt leállt a turisztikai forgalom.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek