394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Választás 2022: majdnem 61 ezer fővárosi kért átjelentkezést a szavazáshoz

10perc.hu
2022. 03. 30.

Nem sok ideje maradt annak, aki mégis itthon szavazna április 3-án, vasárnap, ugyanis ma délutánig kérheti törlését a külképviseleti névjegyzékből.

Lassan minden készen áll az április 3-i országgyűlési választásra és népszavazásra. Mára kiderült, hogy 60 937-en szavaznának a fővárosban átjelentkezéssel, ez harminc százalékkal kevesebb, mint négy évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

A XI. kerület erre kijelölt szavazókörében várják a legtöbb átjelentkezőt, ide 6137 ilyen szavazót várnak. A második legtöbb átjelentkezőt a XIII. kerület kijelölt szavazókörébe várják, ahova 5682-en jelentkeztek át. Aki meggondolja magát, és mégis a lakóhelye szerinti településen kíván szavazni, az április 1-jén 16 óráig személyesen vagy ügyfélkapun keresztül vonhatja vissza átjelentkezési kérelmét.

Ma délután 16 óráig még kérhetik a külképviseleti névjegyzékbe jelentkezett választópolgárok, hogy töröljék őket onnan, mert mégis Magyarországon kívánnak szavazni a vasárnapi parlamenti választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint határidőig 65 716-an kérték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, amelyben jelenleg 65 564-en szerepelnek.

Főkép forrása:
NVI

További cikkek