Mai névnap:

Újraindítási gyorskölcsön: a sport is a kedvezményezettek között

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: freepik.com

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nyilvánosságra hozta, hogy a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport cégek igényelhetik a kamatmentes hitelt a márciusban induló első szakaszban.

A kormány döntése értelmében a Magyar Fejlesztési Bank bonyolítja le a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogramot. Az MFB meghatározta azon ágazatok, illetve vállalkozások körét, amelyek az első szakaszban igényelhetik a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelt. Ez alapján a márciusban induló szakaszában a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások találhatók a listán. A hitelt az MFB Pontok hálózatában igényelhetik a cégek.


Az igényelhető hitelösszeg minimum 1, maximum 10 millió forint, a program 100 százalékos előleggel lesz elérhető      Fotó: freepik.com


A 100 milliárd forint keretösszegű program legfontosabb jellemzői, hogy a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek és hároméves türelmi idővel is igényelhetik a vállalkozások, azaz a hitel folyósítását követően csak 3 év türelmi idő után kezdi meg a törlesztést az adós. Az igényelhető hitelösszeg minimum 1, maximum 10 millió forint, a program 100 százalékos előleggel lesz elérhető.


A hitel a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek és hároméves türelmi idővel is igényelhetik a vállalkozások       Fotó: freepik.com


A hitel bér-, járulék-, rezsi-, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, melyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban. Ugyanakkor már előkészületi fázisban van a program következő szakasza, amely a tervek szerint jelentősen szélesíti azoknak a vállalkozásoknak a körét, melyek igényelhetik a nulla százalékos kamatozású hitelt.


Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés