393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra zongorázott az öt éve két agyvérzést is kapott Lerch István

10perc.hu
2022. 09. 19.

A V’Moto Rock legendás billentyűse életmentő műtétek és 38, kórházban töltött hónapot követően ült ismét kedvenc hangszeréhez, amelyen szenvedélyesen játszott balkézzel.

Lerch István szeptember 16-án ünnepelhette 69. születésnapját. De lehet-e valódi ünnepről beszélni ilyen kiszolgáltatottan, két, egymást követő agyvérzés, több életmentő műtét, valamint 38 hónap kórházban eltöltött időszak után.

Az Erkel Ferenc-díjas zenész két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e, és sokáig csak bénultan feküdt, szondával etették. A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben kitűnő szakemberek stabil szintre hozták, még az sem volt kizárható hogy sohasem lesz képes önálló életet élni.

A blikk.hu megszólaltatta a V’Moto Rock legendás billentyűsének feleségét, Enikőt, akinek kitartása, életenergiája és István élni akarása talán valóban ünneppé varázsolja nemcsak a születésnapot, de az eső áztatta hétfőket és keddeket is.

A gyönyörű slágerek szerzőjéhez hol orvos, hol gyógytornász érkezik rendszeresen. Muszáj tornáztatni, megmozgatni a rendszeres ülés és fekvés miatt, de lelkesen csinálja a gyakorlatokat, és nem hagyja el magát. Enikő elmondása szerint a zenész jobban van, az állapota minden tekintetben javult, a kommunikációja is sokat fejlődött.


Enikő azt sem titkolta el, ha Lerch István nem alkotott volna maradandót, talán már nem élne, ugyan a munkássága után kiutalt jogdíjból tudják kifizetni a számláikat      Fotó: blikk.hu


Boldogsággal tölt el, hogy együtt kártyázhatunk, tévézhetünk és mindenekelőtt koncerteket nézünk. Nemrég láttuk István nagy kedvencének, az Emerson, Lake & Palmernek az előadását, s könnyes szemmel figyeltem, hogy a zene milyen hatással volt erre a csodálatos emberre. Az pedig különleges pillanat volt, amikor István újra leült a zongorához és bal kézzel játszani kezdett. Legszívesebben világgá kiabáltam volna az örömömet és a meghatottságomat” – mesélte a lapnak a zenész felesége.

Enikő azt sem titkolta el, ha Lerch István nem alkotott volna maradandót, talán már nem élne. A munkássága után kiutalt jogdíj segíti őket abban, hogy valahogy fizetni tudják baráti segítség mellett az ételt, immár brutális rezsit, orvost és gyógytornászt.

Összesen százhúszezer forint bevételünk van hivatalosan. István nyugdíja hatvanezer forint, az én ápolói díjam harmincezer és ehhez jön még újabb harmincezer forintnyi támogatás, aztán nagyjából ennyi" – sóhajtott Enikő, aki 1994 óta társa jóban-rosszban a legendás zenésznek.

Főkép forrása:
smagpix

További cikkek