392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra kiadták a Beatrice legendás demóját, rajta a Nagyvárosi farkassal

10perc.hu
2022. 05. 09.
Újra kiadták a Beatrice legendás demóját, rajta a Nagyvárosi farkassal

A felvételeken a Beatrice klasszikus felállása hallható: Nagy Feró énekel, Lugosi László gitározik, Miklóska Lajos játszik basszusgitáron, Donászy Tibor pedig dobol.

Először jelent meg vinyl formátumban a Beatrice 1979-ben készült felvétele, amelynek dalai az együttes első, ki nem adott stúdiólemezét alkothatták volna. A mostani változatban Topis Rok '79 című anyag a Moiras Records gondozásában látott napvilágot.

A Beatrice 1979 egyik nyarának éjszakáján a Magyar Rádió 6-os stúdiójában rögzítette a tízszámos demófelvételt. Az egypártrendszer kultúrpolitikája által fekete báránynak tekintett együttes első aktív korszakában lemezt nem készíthetett, koncertezési lehetőségeit korlátozták.



Az 1979-es demófelvételt 1992-ben Betiltott dalok (A megkerült hangszalag) címmel CD-n és audiókazettán megjelentette az EMI Quint, az eredeti, sztereó változat azonban egészen napjainkig kiadatlan maradt. Ezt a hiányt pótolja a mostani vinyl LP, amelyre a dalok technikailag felújított változatban kerültek, és az eredeti sorrendben.

A felvételen a Beatrice klasszikus felállása hallható: Nagy Feró énekel, Lugosi László gitározik, Miklóska Lajos játszik basszusgitáron, Donászy Tibor pedig dobol. Az együttes legismertebb dalai közül szerepel az anyagon mások mellett a Nagyvárosi farkas, a Térden állva, a Jerikó, a Motorizált nemzedék és a Nem kell is.

Főkép forrása:
YouTube

További cikkek