393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra felcsendülnek Budapesten a Pink Floyd klasszikusai!

10perc.hu
2022. 09. 25.
Újra felcsendülnek Budapesten a Pink Floyd klasszikusai!

A legendás zenekar egyik alapítója, Roger Waters 2023. április 23-án az MVM Dome-ban ad koncertet, ugyanakkor a krakkói fellépéseit lemondta a 79 éves zenész.

Remek hír a Pink Floyd rajongóinak, ugyanis öt év után újra Budapesten koncertezik a legendás zenekar egyik alapítója, Roger Waters, aki legutóbb 2018 májusában a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel a magyar fővárosban.

A 79 éves zenész 2023. április 23-án az MVM Dome-ban ad koncertet This Is Not A Drill című európai turnéja keretében. A negyvenállomásos koncertsorozat jövő márciusban Lisszabonban indul és tizennégy országot érint.

A koncerteken húsz dal csendül fel a Pink Floyd és Roger Waters klasszikusaiból, többek között az Us & Them, a Comfortably Numb, a Wish You Were Here és az Is This The Life We Really Want?. Emellett bemutatkozik Waters új, The Bar című szerzeménye.

A produkcióban Roger Waters énekel, valamint gitáron, basszusgitáron és zongorán játszik, Jonathan Wilson, Dave Kilminster és Jon Carin gitározik (utóbbi billentyűs hangszereket is megszólaltat), Gus Seyffert basszusgitározik, Robert Walter billentyűzik, Joey Waronker dobol, mellettük Shanay Johnson és Amanda Belair vokálozik, Seamus Blake pedig szaxofonozik.

Törölte a krakkói koncertjeit Roger Waters, miután a helyi önkormányzat arról szavazott volna a napokban, hogy nyilvánítsák nemkívánatos személynek a városban az orosz-ukrán háborúról tett megjegyzései miatt. Waters ugyanis kijelentette, hogy Ukrajnában tevékenykedő extrém nacionalisták miatt lépett rá az ország a háború felé vezető ösvényre, ráadásul kritizálta a nyugati országokat is, amiért fegyverekkel segítik Ukrajnát.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek