393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb sikertelen ukrán támadás – orosz kézen maradt a Kígyó-sziget

10perc.hu
2022. 06. 21.
Újabb sikertelen ukrán támadás – orosz kézen maradt a Kígyó-sziget

Hajnali öttől erőteljes légi és tűzérségi támadással akarta az ukrán hadsereg előkészíteni a partraszállást, ám az orosz légvédelmi rendszerek elhárították a fekete-tengeri sziget elleni újabb támadást.

Újabb kudarccal végződött kísérletet tett a fekete-tengeri Kígyó-sziget visszafoglalására az ukrán hadsereg. Hajnali 5 óra körül indított támadás hadműveleti terve az volt, hogy az ukránok légi és tüzérségi előkészítés után partra szállnak és elfoglalják a szigetet.

A légitámadásban több mint 15 ukrán csapásmérő és felderítő drón vett részt, amelyeket két Bayraktar TB-2 drón irányított, emellett az amerikai légierő Global Hawk RQ-4 stratégiai felderítő drónját is észlelték nagy magasságban az orosz eszközök a sziget melletti légtérben.



A sziget elleni rakéta- és tüzérségi csapásokat Tocska-U ballisztikus rakétákkal, Uragan rakétasorozatvető rendszerek és amerikai 155 milliméteres M-777-es ágyúkkal Odesszától nyugatra lévő és a Kubanszkij-szigeten lévő lőállásokból hajtották végre.

Az akció kudarcot vallott, ugyanis az orosz Pancir és a Tor légvédelmi rakétarendszerek minden csapást elhárítottak a Kígyó-szigeten. Orosz hadijelentések szerint 13 drón, négy Tocska-U- és 21 Uragan-rakéta megsemmisült. Ezek után az ukránok nem kísérelték meg a partraszállást.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek