Mai névnap:

Újabb orosz katonai gép zuhant le!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: rosbalt.ru

Az An-26-os felszállása problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást, sőt, a gép nem adott le vészjelet sem.

Már szinte nem telik el hét, amikor ne zuhanna le egy orosz repülőgép. Most éppen az Interfax jelentette be, hogy egy An-26 katonai szállító repülőgép az előzetes adatok szerint a Habarovszktól 40 km-re lévő Hehcir természetvédelmi területen zuhant le. A keresést rendkívül megnehezíti a sötétség a ria.ru híre szerint, a gépen hatan tartózkodtak, akiknek sorsáról semmi hír.

A gép a habarovszki reptér pályáit és földi rendszereit ellenőrizte. Az An-26-os felszállása problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást. A gép nem adott le vészjelet. A helyszínre mentőosztagot és két helikoptert vezényeltek. Az első vizsgálatok nem zárják ki a pilótahibát sem.

Valamivel több, mint egy hónap alatt ez volt a hetedik (!) orosz repülőgépbaleset. Július 31-én egy Szu-35-ös vadászgép zuhant bele az Ohotszki-tengerbe, majd augusztus 14-én egy Be-200 típusú repülőgép zuhant le Törökországban, amely a török erdőtüzek oltásában segédkezett. A balesetben öt orosz katona vesztette el az életét.

Augusztus 17-én a moszkvai régióban lezuhant egy új katonai szállító repülőgép, az Il-112V prototípusa, a személyzet mindhárom tagja meghalt. Rá egy nappal, augusztus 18-án egy MiG-29-est ért baleset az Asztrahány régióban, sajnos ennél az esetnél is elhunyt a pilóta.

Augusztus 27-én egy rutinkarbantartásra tartó SZU-24-es bombázó újratankolást követően, néhány perccel a felszállás után zuhant le. Míg egy hete kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott egy L-410-es utasszállító repülőgép Szibériában, az Irkutszki területen, fedélzetén 16 emberrel.
Hirdetés
Hirdetés