393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Új útlevelet vezetnek be a tálibok

10perc.hu
2021. 10. 05.
Új útlevelet vezetnek be a tálibok

Az első afgán kormányülésen Hasszán Ahund molla ügyvivő miniszterelnök vezetésével a kabinet új iratok bevezetéséről döntött, ám azt senki sem tudja, ezeket elfogadják-e más országokban.

Megtartotta első ülését az Afganisztánban hatalomra került tálibok kormánya. Az állami Bahtar hírügynökség szerint az újonnan kibocsájtásra kerülő iratokon Afganisztáni Iszlám Emirátus, vagyis a tálibok által használt elnevezés lesz feltüntetve az ország neveként, s nem a korábbi, a Nyugat által támogatott vezetés által használt Afganisztáni Iszlám Köztársaság. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új útleveleket el fogja-e ismerni a nemzetközi közösség, amely eddig a tálibok vezetését sem ismerte el.

A Hasszán Ahund molla ügyvivő miniszterelnök vezette kabinet egyben megbízta a kabuli önkormányzatot, hogy dolgozzon ki olyan mechanizmusokat, amelyekkel elejét lehet venni az illegális földfoglalásoknak. A biztonsági kérdésekért felelős tárcák vezetői pedig megbízást kaptak egy bizottság alakítására, amelynek feladata lesz majd a főváros és a tartományok biztonsági helyzetének javítása.

Ugyanakkor a tálibok keményen folytatják a harcukat az Iszlám Állam ellen. Mudzsáhid szóvivő közölte, hogy a tálib kormányerők vasárnap késő este megsemmisítették az Iszlám Állam egy újabb sejtjét Kabul északi részén, miután az afgán fővárosban egy mecset előtti robbanás több civilt megölt és megsebesített.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek