395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tyson Fury péppé verte Chisorát, majd verbálisan összecsapott Olekszandr Uszikkal

10perc.hu
2022. 12. 04.

A WBC szervezet veretlen nehézsúlyú világbajnoka a 10. menetben nyert TKO-val, majd a meccset követően bejelentette, meg kell műteni a jobb könyökét.

Ahogy azt az előzetes esélylatolgatások ígérték, a profi ökölvívás királykategóriájának egyik legjobb, legtechnikásabb, de kétségkívül legszínesebb egyénisége, Tyson Fury (33-0-1, 24 KO) egészen simán legyőzte immár harmadik alkalommal honfitársát, Derek Chisorát (33-13, 23 KO). A trilógia harmadik felvonását Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjában, úgy 70 ezer néző előtt rendezték meg.

A Cigánykirálynak becézett Fury a harmadik menettől folyamatosan vette át az irányítást, és már ekkor látszódott, csak idő kérdése a győzelme. Nos, erre a 10. menetben került sor, amikor a vezetőbíró leléptette a szinte védekezésképtelen Chisorát. Ezzel Fury megvédte a WBC vb-övét, és végleg lezárta kettejük ringcsatájának történetét.




Természetesen ott volt a nézőtéren a WBA, WBO, IBF világelső ukrán Oleksandr Uszik, aki a meccset követően felment a ring széléhez, ahol a médiának szóló verbális csatába kezdett Furyval, illetve leginkább a brit világklasszis mondta a magáét. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor csapnak össze egy címegyesítő csatában, ugyanis a Cigánykirály a Sun által megírt interjúban bejelentette, hogy jövőre, 2023 elején meg akarja műteni a jobb könyökét.

Főkép forrása:
Twitter/ESPN Ringside

További cikkek