393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Tragédia Oroszországban! A permi egyetemen nyolcan meghaltak, amikor egy diák lövöldözni kezdett

10perc.hu
2021. 09. 20.

A 18 éves támadót semlegesítette a rendőrség, jelenleg életmentő műtétet végeznek rajta a helyi kórházban.

Döbbenetes tragédia történt az oroszországi Perm városában. Egy 18 éves diák, Timur Bekmansurov gépfegyverrel a kezében belépett a Permi Állami Egyetem épületébe, ahol lövöldözni kezdett. A rosbalt.ru megtudta, a fegyveres fiatal nyolc embert megölt és huszonnégyet megsebesített, közülük 19-nek van lőtt sebe.

A tanárok és a diákok bezárkóztak az előadótermekben, vagy megpróbáltak elmenekülni, miután a diák elkezdett lövöldözni. Többen sajtójelentések szerint kiugráltak az ablakon, volt olyan diák, aki a második emeletről vetette ki magát.

A támadót az orosz belügyminisztérium bejelentése szerint elfogta a rendőrség. Az illető az intézkedés közben megsebesült, kis híján bele is halt sebesüléseibe. Bekmansurov a közösségi oldalon elmagyarázta a támadás motívumait.


Egy 18 éves diák, Timur Bekmansurov gépfegyverrel a kezében belépett a Permi Állami Egyetem épületébe, ahol lövöldözni kezdett     Fotó: rosbalt.ru


Mint írta, nem terrortámadás volt a célja, hanem az, hogy bosszút álljon egykori iskoláján. Ám amikor éppen odatartott, elhaladt az egyetem mellett, ahol a jogi karon akart továbbtanulni, és megváltoztatta eredeti tervét.

„Május végére kezdtem rájönni, hogy egyre nehezebb uralkodnom magamon. Úgy döntöttem, hogy kevesebb kapcsolatot tartok fenn másokkal. Állandóan egy csengőt hallottam a fejemben, és eldöntöttem, mindent elpusztítok” – írta közösségi oldalán a támadás előtt Bekmansurov, aki hozzátette, nem fél a haláltól, és nem akar élve a rendőrség kezére kerülni.

Ez a terve nem vált valóra, ugyanis az 59.ru megtudta, hogy gyomorlövéssel és egyéb sérülésekkel éppen most műtik. Ha sikerül a beavatkozás, akkor a helyi kórház intenzív osztályára kerül.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek