393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Továbbra is lesz magyar pilóta az F3-as bajnokságban!

10perc.hu
2022. 01. 25.

A Charouznál folytatja a második Formula-3-as szezonjára készülő Tóth László, aki tavaly mutatkozott be a versenysorozatban.

Nagyon jó hír az autósport rajongóinak, hogy Charouz Racing System csapatánál folytatja pályafutását az FIA Formula-3-as bajnokság 2022-es idényében Tóth László. A 21 éves versenyző tavaly mutatkozott be és teljesített teljes szezont az F3-ban, ami a Forma-1 egyik előszobája.

Az előző szezont a Campos Racingnél töltötte az FIA Formula-3-as bajnokságban. A sikeres tanuló és tapasztalatszerző idény végén, a szezonzáró szocsi hétvégén a cseh Charouz kereste meg Tóth Lászlót a folytatásra vonatkozó ajánlattal.

„Örülök, hogy elkezdhetjük a közös munkát ezzel a csapattal. A múlt héten már jártam a prágai központban, elkezdődött a szimulátoros felkészülés is. A csapattagok pozitívan fogadtak, a körülmények kiválóak, remélem, hogy sikeres lesz az idei esztendő a Charouz színeiben" - mondta Tóth László.


Tóth László az előző szezont a Campos Racingnél töltötte az FIA Formula-3-as bajnokságban    Fotó: Campos Racing


A versenynaptár szerint az F3-as idény március 18-20-án kezdődik Bahreinben, majd négy további forduló után a már megszokott időpontban, július utolsó hétvégéjén Mogyoródra, a Hungaroringre látogat a mezőny. Ezután augusztusban a belga Spa-Francorchamps, szeptemberben pedig a hollandiai Zandvoort következik, az utolsó versenyhétvégét Monzában rendezik szeptember 9-11-én.

Változás a tavalyi idényhez képest, hogy mivel az F1, az F2 és az F3 is azonos helyszíneken versenyez a szezon során, a hétvégéken az F3-ban három helyett csak két futamot teljesítenek majd a versenyzők, egyet szombaton, egyet pedig vasárnap. Ezeket megelőzi minden hétvégén egy szabadedzés, valamint egy időmérő. Az F3-as bajnokság során így összesen 18 futamot rendeznek.

Főkép forrása:
Charouz Racing

További cikkek