Mai névnap:

Törölték Djokovics vízumát, kiutasítják Ausztráliából – de van még egy kiskapu

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: BBC

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke döntése értelmében a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszezőnek el kell hagynia rövid időn belül az országot, hacsak nem fordul ismét bírósághoz.

Úgy tűnik, lassan a végéhez ér Novak Djokovics ügye, ugyanis már csak egy lépés van hátra a totális végkifejlethez. Ugyanis ma, magyar idő szerint a hajnali órákban Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter visszavonta a szerb világelső vízumát, ez pedig az jelenti a BBC szerint, hogy Djokovicsnak el kell hagynia Ausztráliát, és nem indulhat az általa már kilencszer megnyert Australian Open-en.

„Éltem azzal a jogommal amely miniszterként megillet. Novak Djokovics vízumát töröltem, mégpedig azon az alapon, hogy ez a döntés közérdek volt Ausztráliában. A döntés meghozatalakor alaposan tanulmányoztam a Belügyminisztériumtól, az Ausztrál Határőrségtől és Djokovics úrtól kapott információkat” – írta Hawke a közleményében.

A döntésen – vélhetően – senki sem csodálkozott, ugyanis kiderült az elmúlt napokban, hogy a szerb teniszező és segítői sorozatban hibáztak, hazudtak akkor, amikor a Djokovics igazát bizonyítva különböző okiratokat mutattak be. Közben kiderült, a világelső nincs beoltva, ráadásul igencsak kérdéses az, hogy tényleg covidos volt december közepén, ahogy ezt a december 16-án kiállított pozitív pcr-teszt állítja.


Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter visszavonta a szerb világelső vízumát    Fotó: Twitter


Ám ezzel a döntéssel koránt sincs vége az ügynek, ugyanis bíróság elé kerül valószínűleg ismét az eset. Egyrészt az a döntés is születhet, hogy a hatóságok félrevezetéséért, hiszen Djokovics hazudott a bevándorlási hatóságnak, miszerint nem utazott sehova a megérkezését megelőző 14 napban, holott például Spanyolországban biztosan járt. Emiatt három évre eltilthatják új ausztrál vízum megszerzésétől.

Másrészt a szerb és ügyvédjei még egyszer megtámadhatják a miniszter döntését bíróságon, amely akár úgy is dönthet, hogy Djokovics maradhat és indulhat a GS-tornán, ahol a szervezők a főtábla 1. kiemeltjeként feltették a viadal indulói közé. Nagy kérdés, az Australian Open hétfő hajnali indulásáig lesz-e bíróság, amelyik összeül és dönt az ügyben.
Hirdetés
Hirdetés