393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Tömeges fókapusztulás a Kaszpi-tenger orosz partvidékén

10perc.hu
2022. 12. 04.

A mintegy 2500 állat belső szerveinek állapota nem erősítette meg a nehézfém- vagy növényvédőszer-eredetű mérgezésre vonatkozó feltételezést.

Szomorú hírt hozott nyilvánosságra Oroszország szövetségi halászati ügynökségének (Roszribolovsztvo) észak-kaukázusi területi igazgatósága. Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál.

A kaszpi fóka a Kaszpi-tenger egyetlen emlőse, állománya stabil, 270-300 ezer egyed között mozog. A dagesztáni természeti erőforrások minisztériumának sajtószolgálata szerint a tömeges fókapusztulás valószínűleg természeti tényezőkhöz kapcsolódik.

A felboncolt állatokból nagy mennyiségű mintát gyűjtöttek, amelyeken moszkvai és asztraháni laboratóriumok széleskörű bakteriológiai és virológiai vizsgálatokat végeztek, beleértve a COVID-19 vírus jelenlétének vizsgálatát.

A vizsgált fókák belső szerveinek állapota nem erősítette meg a nehézfém- vagy növényvédőszer-eredetű mérgezésre vonatkozó feltételezést. A pusztulás okának megállapításába további intézményeket fognak bevonni.

Főkép forrása:
Pixabay (illusztráció)

További cikkek