393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Töltött csokiban is verjük a világot!

10perc.hu
2022. 09. 02.

Három csillagot kapott a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja.

Fantasztikus sikert aratott a Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő magyar csokoládé. Az idei, a gasztronómia Oscarként számon tartott Londonban rendezett Great Taste Awards versenyén három csillagot kapott a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja az Európai Unió országai közül egyedüliként.

Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar édesség jelenleg a világelső a töltött csokik kategóriájában. A magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt. Hogy mi a titka? Nos, az étcsokoládé íze kiváló egyensúlyban van a passiógyümölcs frissességével és savasságával.

Magára a megmérettetésre idén számtalan országból összesen 14 200 mintát küldtek be a versenyzők, amiket több tucat független gasztronómus értékelt. A szakértői zsűri nemcsak kóstol, hanem javaslatokat is fűz a nevezett receptekhez, melyeket a zsűritagok több körben tesztelnek is.

A magyar manufaktúra másik három nevezett termékét is díjazták a gasztronómiai Oscaron. Meggy-csokoládé ganache bonbonjuk és nugátos táblacsokoládéjuk egyaránt két-két csillagot érdemelt ki, Zsutella fantázianévre hallgató csokoládékrémjük pedig egy csillagot kapott.

Főkép forrása:
ZAX

További cikkek