393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tokió óta infúzióra volt kötve cselgáncs Európa-bajnokunk

10perc.hu
2021. 09. 24.
Tokió óta infúzióra volt kötve cselgáncs Európa-bajnokunk

Karakas Hedvignek vírusos tünetei voltak hányással, hasmenéssel kísérve, fájtak a végtagjai, a fél arca lebénult, és ez az állapot megközelítőleg hat hétig elhúzódott.

Sokan keresték az okát annak, vajon miért nem sikerült a tokiói olimpia Karakas Hedvignek, akit tavaly a cselgáncs Európa-bajnokságon nyert aranyérme miatt az Év női sportolójának is megválasztottak itthon. Nos, az nso.hu kiderítette, hogy a csinos sportoló egy különleges betegség miatt nem volt képes a tudásának megfelelően szerepelni.

Már Tokióban, az 57 kilósok versenye előtt két nappal súlyos gondokkal küzdött, hiszen elvesztette perifériás látását, szédülni kezdett, de edzőjével azt gondolták, mindez a fogyasztás miatt van. Ám a panaszok nem múltak el, így a kiesését követően már Japánban egy MR- és egy szemészeti vizsgálatot végeztek el, de az orvosok nem jöttek rá az okokra.

Hazajött az edzőjével, Toncs Péterrel, ám nemhogy javult volna az állapota, inkább romlott. Karakasnak vírusos tünetei voltak hányással, hasmenéssel kísérve, fájtak a végtagjai, a fél arca lebénult, ez az állapot megközelítőleg hat hétig elhúzódott. Tápszerekkel etették, rendszeresen infúziót kapott, hogy ne száradjon ki. Sajnos olyannyira legyengült, hogy szinte egyfolytában aludt.

Hat hét alatt azonban sikerült legyűrnie a titokzatos kórt – továbbra sem tudják az orvosok, mitől volt beteg –, és már az is nagy szó volt, hogy a lakásától harminc méterre lévő boltba el tudott menni. Karakast azonban kemény fából faragták, elkezdte az edzéseket is, igaz, ez jelenleg laza kocogásban merül ki. Egyelőre senki sem tudja, mikor térhet vissza a tatamira.

Főkép forrása:
IJF

További cikkek