393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tokió 2020 - A negyeddöntő elvárás a magyar női kézilabda kapitány szerint

Gergelics József/MTI
2021. 07. 18.
Tokió 2020 - A negyeddöntő elvárás a magyar női kézilabda kapitány szerint

A magyar női kézilabda-válogatottal szembeni elvárás a negyeddöntőbe jutás a pénteken kezdődő tokiói olimpián, viszont a célok magasabban vannak Elek Gábor szövetségi kapitány szerint.

"Az elvárás és a cél nem ugyanaz. Az elvárás, hogy továbbjussunk a csoportból, a cél viszont ennél magasabban van. Ugyanakkor erről addig nem beszélünk, amíg nem értük el a negyeddöntős szereplést" - jelentette ki vasárnap az olimpiai faluban a szakvezető.

A szakvezető úgy vélte, a francia és a címvédő orosz csapat valamelyest kiemelkedik, de a másik négy együttes, azaz a svéd, a spanyol, a brazil és a magyar egyenlő eséllyel pályázik a továbbjutást jelentő első négy helyre.

A felkészülés során a dél-amerikai riválist kétszer is legyőzték a magyarok, de Elek szerint ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, mert egyrészt hazai pályán történt, másrészt az ellenfél is tudta, hogy két héttel később sokkal fontosabb összecsapást is vív egymással a két gárda.

A magyar csapat egy hét múlva mutatkozik be Tokióban a francia válogatott ellen. Az első ellenféllel kapcsolatban Elek Gábor azt mondta, hogy tíz éve a világ élvonalába tartozik, de most vannak hiányzóik. Úgy vélte, remek védekezés jellemzi a riválist, ráadásul talán a legjobb kapuspárossal rendelkezik a mezőnyben.

A magyarok az első találkozót követően kétnaponta sorrendben a brazilokkal, az oroszokkal, a spanyolokkal és a svédekkel találkoznak a japán fővárosban.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek